FAQ Over ons Claim een terugbetaling Neem contact op
Spreek een medewerker

Door te klikken op het nummer of de bel knop wordt u in contact gebracht met een medewerker van ons callcenter (van 1883 B.V.) U kunt via ons abonnee-informatie gegevens opvragen. Deze dienst wordt u aangeboden door 1883 B.V tegen honderdtien cent per minuut (cpm). Tarief blijft ook gelden na het doorverbinden. Tot een maximum van 22 euro.

Abonnee-informatiedienst 1883 b.v. kost honderdtien cpm, ook na doorverbinden.
Abonnee-informatiedienst 1883 b.v. kost honderdtien cpm, ook na doorverbinden.
Overige Gegevens
Openingstijden

Maandag t/m vrijdag: 8.00 tot 18:00 uur

Telefoonnummer
1883
Adres
Hoofdkantoor:
Keizersgracht 520H
1017EK, Amsterdam

Bellen met de Klantenservice: zo werkt het

Het kan natuurlijk voorkomen dat u zelf geen tijd of zin heeft om telefoonnummers op te gaan zoeken? Bel dan gerust ons abonnee-informatiedienst nummer 1883.

Deze dienst schikt zich perfect voor als u bijvoorbeeld in de auto zit en dus geen telefoon in uw hand mag houden. Het enige wat u hoeft te doen is ons nummer opslaan en bellen, zodra u op zoek bent naar de betreffende organisatie.

De klantenservice van bedrijven kunt u contacteren door met onze abonnee-informatiediennst nummer te bellen.

“Abonnee-informatiedienst 1883 B.V kost 110 cpm ook na doorverbinden!”

U wordt in contact gebracht met een medewerker van de klantenservice van de door u gezochte organisatie. U kunt de klantenservice zelf bereiken door het telefoonnummer te beluisteren. Onze dienstverlening is handig als u zelf het telefoonnummer van de klantenservice niet direct kunt vinden of als u bijvoorbeeld aan het autorijden bent. Ons systeem kan namelijk in een zeer korte tijd telefoonnummers van een organisatie of een particulier zoeken voor u. Aan onze dienstverlening zitten uiteraard extra kosten verbonden. Een ander telefoonnummer van een bedrijf kunt u op internet vinden op de desbetreffende website of via andere bronnen.

Graag attenderen wij jou erop dat klantenservicevinden.nl onderdeel is van 1883 B.V. en te bereiken is met het abonnee-informatienummer 1883 en op geen enkele wijze verbanden heeft, noch gelieerd is aan bedrijven genoemd op deze en andere websites die toebehoren aan 1883 B.V.

Kom in contact met de klantenservice van Eneco of vraag de telefoonnummer en/of adres gegevens op

N.V. Eneco, gesproken alleen Eneco, is een Nederlandse energieonderneming. Eneco is actief in Nederland, Groot-Brittannië, Duitsland en België (Belgische hoofdzetel in Mechelen). Het hoofdkantoor staat in Rotterdam.

Vanaf 25 maart 2020 is de Japanse combinatie van Mitsubishi Corporation (80%) en Chubu Electric Power Co. (20%) eigenaar van Eneco.[2] De 44 Nederlandse gemeenten hebben hun aandelen verkocht.

Binnen Eneco Groep is energiebedrijf Eneco het grootste onderdeel. Het netwerkbedrijf Stedin en infraspecialist Joulz zijn per 1 februari 2017 afgesplitst. Eneco is verder aandeelhouder van duurzame energie-leveranciers Greenchoice[3] (30%), LichtBlick (100%)[4] en AgroEnergy.

Eneco werd opgericht op 1 januari 1995 onder de naam ENECO, als een fusie van de gemeentelijke energiebedrijven van Den Haag, Dordrecht en Rotterdam. ENECO staat voor “Energie en Communicatie”. In juli 2000 fuseerde ENECO N.V. als gevolg van het liberaliseringsbeleid van de Nederlandse overheid met zes andere regionale energiebedrijven. Omdat in hetzelfde jaar de kabelactiviteiten werden verkocht aan UPC, werd de naam veranderd in ENECO Energie. In 2000 nam Eneco Energiebedrijf Midden-Holland EMH uit Gouda en Gasdistributie Zeist en Omstreken (GZO) over. In 2003 lijfde Eneco het Utrechtse energiebedrijf REMU in. Dit werd mogelijk gemaakt door het kapitaal dat was vrijgekomen door de verkoop van de kabelactiviteiten aan UPC, het tegenwoordige Ziggo. ENECO Energie werd in grootte de derde energiemaatschappij van Nederland en leverancier in drie van de vier grote steden.

Medio 2008 begon het bedrijf meer aandacht te schenken aan duurzame energie. Op 15 juni 2009 werd bekend dat Eneco Holding delen van het failliete Econcern overnam. Eneco Holding kocht ook delen van de bedrijven Evelop met windmolenparken en een deel van de biomassa-activiteiten, Ecostream voor zonne-energie en Ecofys voor advies op het gebied van duurzaamheid. Hiermee werd een duurzaam activiteitenpakket in Nederland, Duitsland, België, Frankrijk en Verenigd Koninkrijk aan het bedrijf toegevoegd. Ecofys werd in een apart (vierde) kernbedrijf geplaatst om de onafhankelijkheid bij de advieswerkzaamheden te waarborgen.[5] Met de overname kwamen 400 personeelsleden mee.

In maart 2011 werd bekend dat Oxxio voor 72 miljoen euro werd gekocht van het Britse Centrica. Hiermee groeide het klantenbestand van Eneco met 426.000 tot 2,1 miljoen.[6] Oxxio blijft als zelfstandig merk op de consumentenmarkt opereren.

Sinds augustus 2011 is Eneco in België ook actief op de particuliere markt voor levering van elektriciteit en gas.

In februari 2014 nam Eneco het Nederlandse verkoopkantoor van Dong Energy over, inclusief de 90.000 klanten.[7]

Het netwerkbedrijf Stedin en infraspecialist Joulz zijn per 1 februari 2017 afgesplitst. De afsplitsing van Stedin was een gevolg van de Wet onafhankelijk netbeheer. Joulz is actief op het vlak van aanleg en onderhoud van energie-infrastructuren.

In januari 2017 nam Eneco een aandelenbelang van 50% in het Duitse LichtBlick.[8] Het bedrijf uit Hamburg levert groene energie aan 645.000 klanten en ontwikkelt ook software op energiegebied. LichtBlick heeft zelf geen productie-installaties en biedt elektriciteit van Zuid-Duitse waterkrachtcentrales aan. LichtBlick realiseerde in 2015 een omzet van 670 miljoen euro.[8] De overnamesom is niet bekendgemaakt.[8] Eind 2018 werd de optie uitgeoefend om de resterende aandelen LichtBlick over te nemen.[9]

Op 10 juli 2017 nam Eneco de Belgische tak van Eni over.[10] De overname zorgde ervoor dat het totale klantenbestand van het bedrijf op 1,1 miljoen particulieren kwam te staan. Eneco mag de merknaam Eni nog voor een jaar gebruiken.

Op 21 februari 2018 maakten Eneco en E.ON bekend dat Eneco, met 200.000 particuliere klanten, het sales office van E.ON overneemt.[11] E.ON is sinds september 2019 eigenaar van concurrent Essent.[12]

Op 1 november 2021 heeft Eneco het klantenbestand van Welkom Energie overgenomen vlak voordat deze failliet ging. De voormalige klanten kregen tarieven ruim boven de toenmalige marktprijs, door een uitspraak van de rechter in Oktober 2022 in een vergelijkbare zaak (Flexenergie, 2018 failliet) is het aannemelijk dat Eneco alsnog met terugwerkende kracht de overeenkomsten moet voorzetten die de klanten hadden met Welkom Energie hadden op moment van de overname,[13]

Activiteiten
Energiebedrijf Eneco
Het energiebedrijf richt zich op productie, handel en levering van energie en energiegerelateerde zaken. Per jaareinde 2021 had Eneco een totaal opgesteld vermogen van 2752 MW in eigendom.[1] Hiervan was duurzaam 1926 MW duurzaam (70% van het totaal), waarvan 1721 MW voor de productie en opslag van elektriciteit en 205 MW voor de productie van warmte. Verder beschikte Eneco over 523 MW aan conventionele capaciteit en 508 MW in de vorm van warmtekrachtinstallaties.[1] Met betrekking tot de duurzame energie is het totaal opgesteld vermogen onder beheer bij Eneco zo’n 5339 MW, waarvan dus ongeveer een derde in eigendom.

De totale productie van de installaties in eigendom was 8018 GW, waarvan 47% duurzaam opgewekt, 36% kwam van de conventionele centrales en 17% uit de warmtekrachtinstallaties.[1] De CO2-uitstoot van de geleverde elektriciteit was 101 kg per MWh, het vergelijkbare cijfer voor 2020 was 141 kg. Met betrekking tot het klimaat wil Eneco in 2035 klimaatneutraal zijn.[1] Dit betekent dat de totale CO2-uitstoot in 2035 op nul moet uitkomen. In 2020 was dit nog 13,9 megaton en in 2030 geldt een tussendoel van 60% ten opzichte van het uitgangsjaar 2019 (16,4 megaton).[1]

Eneco telde in 2021 zo’n 5,6 miljoen klanten. Ongeveer twee miljoen Nederlandse huishoudens en circa 40.000 grootzakelijke afnemers zijn klant. Daarnaast zijn er ook activiteiten in België, Frankrijk en het Verenigd Koninkrijk. Het energiebedrijf behaalde in 2009 een omzet van 4,2 miljard euro. Eneco heeft in Duitsland, in Epe, twee lege zoutkoepels gehuurd en slaat daar aardgas in op. Dit Gasspeicher-project gaf Eneco sinds medio 2012 meer ruimte om de prijzendynamiek van het aardgas op te vangen.

Centrales

Energiecentrale van Eneco in Utrecht
In 2011 kwam de gasgestookte centrale Enecogen in bedrijf met een capaciteit van 870 MW. Dit is een project in samenwerking met het Deense energiebedrijf DONG. Beide partners hebben een belang van 50%, Eneco’s aandeel in de investering is 350 miljoen euro.

Het energiebedrijf heeft middels zijn werkmaatschappij Sprint een afnamecontract met de Pergen-gascentrale (eigendom van Air Liquide) en had het een afnamecontract met Rijnmond Energie vanaf medio 2004, wat echter per april 2015 is gestopt. Europoort Utility Partners was een 50/50%-samenwerkingsverband met Air Products, maar is inmiddels door Indorama overgenomen. Het belang van 50% van Eneco in Eurogen en Enecal zou worden afgestoten, zo werd op 17 juni 2014 bekendgemaakt. Eurogen en Enecal zijn gasgestookte installaties om stoom op te wekken voor de industrie middels gasturbines met afgassenketels. Deze WKC’s (eigendom van Air Liquide) staan in het Botlekgebied op het terrein van Huntsman.

Per 1 januari 2015 zijn de centrales Lage Weide en Merwedekanaal in Utrecht van Nuon overgenomen. Eneco nam de elektriciteit (inclusief de Black start-faciliteit) en vooral de stadswarmte al af en zou dan ook eigenaar van het gehele stadswarmte-net in Utrecht worden. In 2019 werd de eerste BioWarmte Installatie (BWI) Lage Weide geopend en in 2020 is de bouw van de tweede BWI in Utrecht afgerond. De BWI’s leveren stadswarmte aan huizen in Utrecht en Nieuwengein.

Duurzame energie
In 2008 en 2009 is Eneco door Greenpeace uitgeroepen als energieleverancier met het meest duurzame beleid in Nederland.[14]

In 2011 beloofde Eneco aan het Wereld Natuur Fonds verdere stappen te zullen nemen met betrekking tot CO2-reductie en de productie van meer schone energie. Eneco richt zich op:[15]

energie besparen: praktische oplossingen waarmee klanten hun energieverbruik kunnen terugdringen;
samen duurzame energie opwekken: oplossingen waarmee klanten zelf duurzame energie kunnen opwekken voor eigen gebruik en kunnen terugleveren aan het net;
duurzaam afnemen: het opwekken, verhandelen, transporteren en leveren van duurzame energie uit eigen of duurzame bronnen van derden.
In november 2013 is de BioEnergieCentrale Golden Raand Delfzijl B.V in bedrijf genomen.[16] Dit is een 49 MW biomassa-centrale waar Eneco 330.000 ton houtsnippers omzet in elektriciteit. Deze houtsnippers worden per schip, trein of vrachtwagen naar Delfzijl vervoerd. De besparing op de CO2-uitstoot is ongeveer 250.000 ton in vergelijking met een traditionele centrale die op steenkool of gas gestookt wordt. In deze berekening is rekening gehouden met de uitstoot die het transport met zich meebrengt. De centrale heeft een investering gevergd van € 175 miljoen.

Eneco streeft naar een duurzame elektriciteitsvoorziening. In 2012 moest ten minste 20% van de elektriciteitsafzet duurzaam zijn opgewekt en in 2020 70%. Uiteindelijk moet de gehele productie duurzaam worden verkregen. Eneco investeert onder andere in het Prinses Amaliawindpark, Windpark Eneco Luchterduinen voor de Nederlandse kust in de Noordzee en in het consortium Blauwwind het Windpark Borssele fase III / IV met 77 windmolens. Verder de aanleg en exploitatie van warmtenetten waarin onder andere restwarmte en aardwarmte wordt gebruikt. Per eind 2009 had Eneco 805 MW aan duurzaam vermogen opgesteld.[17] Per eind 2014 was dit gestegen naar 1680 MW, waarvan 1507 MW aan windenergie, 72 MW aan zonne-energie en 101 MW aan bio-energie.

In september 2015 werd Windpark Delfzijl Noord, het grootste windpark op land van Nederland, officieel in gebruik genomen.[18] Er staan 19 windmolens met een opgesteld vermogen van 63 MW die per jaar zo’n 175 miljoen kWh groene stroom leveren.[18] Vanaf begin 2016 neemt Google voor een periode van 10 jaar de volledige productie af voor een nieuw datacenter in de Eemshaven. Met deze opening kwam het totaal opgesteld duurzaam vermogen uit op 1919 MW per jaareinde 2015.

In 2018 is in Noord-Duitsland een superbatterij (EnspireME) opgeleverd, welke door Mitsubishi is gebouwd. Met de batterij kan windenergie tijdelijk gebufferd worden. In 2019 werd fase 1 van de Biowarmte centrale Lage Weide opgeleverd. Deze installatie levert middels biomassa 60 MWth aan het warmtenet van de stad Utrecht. Op 29 juli 2020 won Eneco samen met partner Royal Dutch Shell de aanbesteding van het windpark op zee Windpark Hollandse Kust Noord, met een opgesteld vermogen van 759 MW. Dit park zal in 2023 worden opgeleverd.

Zoek niet langer naar nummers die verborgen zijn..
Wij hebben voor jou alle organisaties en personen op een rijtje gezet, bel ons en wij verbinden je eenvoudig door naar de klantenservice naar jouw keuze

“Abonnee-informatiedienst 1883 B.V kost 110 cpm ook na doorverbinden!”